Vegan poffertjes

Basisrecept voor vegan poffertjes
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het chiazaad met het water tot een taaie massa en houd apart.
  2. Meng in een tweede kom de bloem met de amandelmelk, bakpoeder, poedersuiker en een mespuntje zout. Voeg er de chiamassa aan toe en meng goed door.
  3. Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur en vet goed in met zonnebloemolie.
  4. Schep het beslag in de pan en laat op een middelhoog vuur bakken. Draai met behulp van een vork om zodra het goudbruin en stevig is en bak de andere kant eveneens goudbruin.

Ingrediënten

  • 2 el chiazaad
  • 6 el water
  • 250 g tarwebloem
  • 4 dl amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el poedersuiker
  • mespuntje zout
  • zonnebloemolie

Publicatie datum: 15 februari 2020