Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de kombu in een steelpan en schenk er 750 ml koud water over. Laat even zacht worden en breng het dan op lage stand langzaam aan de kook. Zet het uit vlak voor het kookt en laat afkoelen tot keukentemperatuur.
Gooi de kombu weg, maar bewaar het vocht en meng hier de suiker, glucosestroop, cacaopoeder en algen-poeder door. Verwarm en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de chocolade toe en zet de warmtebron uit. Roer regelmatig tot de chocola gesmolten is en laat afkoelen (als de temperatuur te laag wordt voor het smelten van de chocolade, dan kun je het geheel opnieuw een beetje opwarmen).
Laat afgedekt in de koeling 1 uur afkoelen. Draai van het afgekoelde mengsel een sorbet in een ijsmachine.
Serveer in een hoorntje met gekaramelliseerde amandelen met zeesla erbij.
Gekaramelliseerde amandelen met zeesla
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie en rooster hierin 100 gram amandelen in circa 3 minuten goudbruin onder voortdurend schudden. Voeg 2 eetlepels suiker toe en schud tot de suiker is gekaramelliseerd. Haal uit de pan en schud om met 10 gram fijngehakte zeesla.