Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Draai de kruiden met de gember, galanga, sereh, jalapeño, sjalotten en knoflook in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een puree. Voeg 3 eetlepels olie toe. Verhit een koekenpan en bak hierin de currypasta in 10 minuten op lage stand gaar zonder dat het verkleurt.
Voeg de kokosmelk, limoenrasp en de vissaus toe en laat nog even koken. Laat vervolgens afkoelen.
Bestrijk de vis met de curry en laat minimaal een uur afgedekt in de koeling marineren.
Besprenkel de vis met het limoensap en zet hem ongeveer 10 minuten in een oven van 220°C (controleer af en toe).
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de shiitake 5 minuten op hoge stand. Verhit nog 1 eetlepel olie in een pan en bak de paksoi op de snijkant 3 minuten op hoge stand.
Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en frituur hierin de padronpepers 2 minuten tot ze een beetje bleek worden. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.