Geroosterde coq rouge met papaya-mangosalsa

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Stook de barbecue op. Maak intussen de salsa: schil de mango en de papaya en snijd in fijne brunoise. Snijd de rode peper in fijne ringetjes, snijd de koriander met steel fijn en snijd de blaadjes van de munt fijn. Snijd de blaadjes van 2 takjes citroenmelisse fijn. Rasp 1 limoen en pers hem uit. Meng het fruit met de peper, kruiden, limoenrasp en -sap. Breng op smaak met 1 el vissaus.
  2. Dep de vis droog, bestrijk rondom met de olie en bestrooi met zout. Snijd de overige limoen in 8 plakjes. Vul iedere buikholte met 2 plakjes limoen en 1 takje citroenmelisse.
  3. Rooster de vis op de barbecue in 10 minuten gaar (5 minuten per kant). Speel met de hoogte van het rooster om een mooie roostersmaak te krijgen zonder dat de vis verbrandt. Voel met de punt van een mes of een naaldje of de vis op de graat warm genoeg is.
  4. Serveer de hele vissen met de salsa.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1/2 niet te rijpe mango
  • ¼ papaya
  • 1 rode peper
  • 4 takjes koriander
  • 4 takjes munt
  • 6 takjes citroenmelisse
  • 2 limoenen
  • 1 el vissaus
  • 4 coqs rouges (ca. 400 g per stuk), schoongemaakt
  • 2 el zonnebloemolie

Publicatie datum: 15 mei 2020