Knolselderij met crème van knoflook en bladselderijsaus

Gearroseerde knolselderij met crème van knoflook, bladselderijsaus en kappertjes
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Was de knolselderij goed zodat er geen zand meer aan zit en kook gaar in water met zout gedurende 90 minuten.
  2. Meng de miso samen met de Debic Bakken & Braden. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bak de knolselderij indirect of op een gietijzeren pan bruin op de barbecue en smeer om de 10 minuten in met het misomengsel.
  4. Voor de bladselderijolie de ingrediënten samen in de blender glad draaien gedurende 30 minuten totdat deze warm is. Passeer door een fijne doek en breng over in een spuitflesje.

Ingrediënten

Knolselderij

  • 1 knolselderrij
  • 100 ml Debic Bakken & Braden
  • 50 gr miso
  • zout

Bladselderijolie

  • 400 ml zonnebloemolie
  • 100 g bladselderij

Garnering

  • 100 g kappertjes
  • 10 g bladselderij
  • 10 g maldonzout

Publicatie datum: 15 mei 2020