Tarbot met choronsaus

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Verwijder vinnen en kop van de tarbot. Kruid de tarbot en bak deze aan in de beurre noisette. Gaar circa 15 minuten in een oven van 150°C.
  2. Pureer voor de tompouce de basilicum door de doperwtenpuree en breng op smaak met rijstazijn en peper en zout.
  3. Roer voor de choronsaus de tomatensalsa en gerookte paprikapoeder door de hollandaisesaus en warm voorzichtig op.
  4. Fruit de sjalot, knoflook en tomaat kort, voeg de schelpdieren toe en roer deze om tot ze open zijn. Maak een tompouce van de doperwten-basilicumpuree en het pergamenabrood (de puree kan zowel warm als koud worden gegeten).
  5. Schik de tarbot op het bord, garneer met de schelpjes, de saus, de tompouce en bieslook.

Ingrediënten

  • 1 kweektarbot
  • viskruiden, naar smaak
  • beurre noisette, naar smaak
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 4 rijpe tomaten, in brunoise
  • 6 mosselen
  • 10 kokkels
  • 10 vongole
  • 1 el bieslook, gehakte
  • Tompouce
  • ½ bosje verse basilicum
  • doperwtenpuree, naar smaak
  • 1 el rijstazijn
  • 2 plakjes pergamenabrood

Choronsaus

  • 1 el tomatensalsa
  • mespuntje gerookte paprikapoeder
  • 1 pakje hollandaisesaus

Publicatie datum: 15 mei 2020