Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de druivenpitolie met de jeneverbessen tot warm en laat op een warme plek rustig trekken (dit kan een dag van tevoren).
Snijd 1 ui in dunne ringen. Steek de kruidnagels in de andere ui. Steek de laurierblaadjes ook met 2 kruidnagels aan de ui. Verhit het ganzenvet in een braadpan en bak hierin de gesneden ui 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de andere ui, karwijzaad, peper en zuurkool toe. Schenk de wijn erbij en laat op laag vuur 2 uur zacht stoven. Schep af en toe om. Verwijder aan het eind de hele ui met de kruidnagels en laurier.
Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de biefstuk rondom bruin. Voeg de boter toe, zet de warmtebron laag en bak de biefstuk medium rare. Laat even rusten.
Snijd plakken van de foie royale en leg die op de biefstuk. Zet ze heel kort onder de salamander of brand ze een beetje met een gasbrander.
Laat de zuurkool wat uitlekken, schep de verse kruiden erdoor en verdeel over de borden. Leg de biefstuk erop en besprenkel met de jeneverbesolie.