Vegaburger

De vegaburger is inmiddels op zichzelf al bijna een klassieker, maar met de Oesterzwamburger van GRO maak je er helemaal iets bijzonders van. De traditionele ingrediënten en toppings als ijsbergsla, vleestomaat, augurk, ui en barbecuesaus maakt ’m dubbel klassiek!

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze horizontaal door en toast het snijvlak in een hete grillpan.
  2. Bestrijk de burgers met zonnebloemolie. Gril de burgers 5 minuten op de barbecue of in de grillpan (let op dat ze niet verbranden, want het gaat snel).
  3. Bestrijk de snijkant van de bodems van de bollen met 4 eetlepels van de ‘barbecuesaus. Bedek met sla, tomaat, de burger, ui, augurk en bedruppel met de rest van de saus. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 burgerbollen (afbakbrood)
  • 4 vegaburgers
  • 2 el zonnebloemolie
  • 6 el Smokey Goodness Bold & Beefy barbecuesaus
  • 1 part ijsbergsla, gesneden
  • 1 vleestomaat, in dunne plakken
  • 1 grote augurk, in plakjes
  • 1 kleine ui, in dunne ringen

Publicatie datum: 15 juli 2020