Gekonfijt konijnenboutje met groene kool, Spätzle en kastanjes

Spätzle leent zich perfect voor dit romige najaarsgerecht. De kastanjes geven het een nootachtige, lichtzoete smaak.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Breng de witte wijn samen met de Port aan de kook en voeg de sjalotten, laurier en de knoflook toe.
  2. Voeg het ganzenvet toe en laat dit rustig smelten.
  3. Kruid de konijnenbouten met zout en peper en leg ze in een passende ovenschaal.
  4. Giet het witte wijn mengsel over de bouten en dek ze af met aluminiumfolie.
  5. Gaar de konijnenbouten gedurende ca. 2,5 uur op 160°C.
  6. Breng de Madeira aan de kook en voeg de kastanje puree, room, water en de kippenbouillongelei toe.
  7. Breng het geheel aan de kook, mix de saus in de blender en breng eventueel op smaak met peper.
  8. Maak de groene kool schoon en snijd deze in julienne.
  9. Blancheer de groene kool kort en stoof deze vervolgens met wat boter in de pan.
  10. Kook de Spätzle met wat zout en bak deze krokant in wat geklaarde boter.
  11. Leg de gekonfijte konijnenboutjes op de borden.
  12. Schep de groene kool erbij en vervolgens de Spätzle.
  13. Schaaf er de kastanjes overheen en verdeel de saus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl witte Port
  • 5 st sjalotten, gesneden
  • 2 st laurierblad
  • 15 g Knorr Professional Knoflook
  • 500 g ganzenvet
  • 10 st konijnenbout
  • zout en peper
  • 70 g madeira
  • 200 g kastanjepuree
  • 2 dl room
  • 2 dl water
  • 25g Knorr Professional Kippenbouillon gelei
  • 1st groene kool
  • boter
  • 250g Spätzle
  • geklaarde boter
  • 200g gekookte kastanjes

Publicatie datum: 15 september 2020