Gekonfijte kwartelboutjes met witlof en gepocheerde kwarteleitjes

Gekonfijte kwartelboutjes met een salade van krieltjes en witlof, gepocheerde kwarteleitjes, roodlof en krokantjes van pastinaak

Gang
Amuse Hoofdgerecht Tussengerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Peper en zout de kwartelboutjes en konfijt de kwartelboutjes in het ganzenvet op 75 °C tot ze gaar zijn.
  2. Snijd de krieltjes in tweeën en kook ze in ruim water en zout gaar.
  3. Snijd de kern uit de witlof en snijd de witlof in dezelfde grootte als de krieltjes.
  4. Meng de witlof met de krieltjes en de truffelmayonaise en breng de salade op smaak met peper en zout.
  5. Breng een pan met ruim water en een scheut azijn aan de kook (niet laten koken). Neem een bak met ijswater en leg hier een zeef in.
  6. Tik de kwarteleitjes voorzichtig open en leg deze per 6 in het ijswater.
  7. Maak met een garde een kolk in het water met azijn.
  8. Voeg de kwarteleitjes toe in de draaikolk van het water en pocheer de eitjes ongeveer 1 minuut.
  9. Schep de kwarteleitjes uit het water en leg ze in ijswater. De kern moet nog lopend zijn.
  10. Snijd de truffelaardappels en pastinaak in dunne plakken en frituur ze op 150 °C. Leg ze op keukenpapier en zout de chips na.
  11. Maak met behulp van een steker de aardappelsalade op in het midden van het bord.
  12. Steek voorzichtig 3 pootjes kwartel in de salade en werk af met de chips en de stukjes roodlof.
  13. Verwarm in lauw water kort de gepocheerde kwarteleitjes en leg deze tussen de pootjes.
  14. Strooi een beetje cepespoeder over het gerecht.

Tip

  • Kwartelpootjes kun je ook al gekonfijt kopen, wat tijdbesparend is.
  • Maak zelf een keer een eigen mayonaise met eigen smaakje.
  • De kwarteleitjes kun je ook in de voorbereidingen maken en gepocheerd bewaren in de koelkast, afgedekt in koud water.
  • Je kunt ook gekookte kwarteleitjes gebruiken i.p.v. gepocheerde eitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 12 kwartelpootjes
  • ganzenvet
  • 200 g krieltjes in schil
  • 2 stronken witlof
  • 3 el truffelmayonaise
  • 12 kwarteleieren
  • azijn
  • 2 truffelaardappels
  • 2 pastinaken
  • 1 stronk roodlof
  • cepespoeder (eekhoorntjesbrood)

Publicatie datum: 15 oktober 2020