Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de visbouillon met de rode ui, de laurier en de tijm en kruid rijkelijk met zout en peper.
Voeg er de tentakels aan toe en breng het geheel tot bijna aan het kookpunt. Laat 1 uur zachtjes pocheren.
Draai ondertussen de rode kool door de sapcentrifuge en doe het sap met de suiker en een flinke scheut sushiazijn in een bak.
Haal de inktvis uit het vocht en krab met een scherp mesje voorzichtig het dunne velletje van de tentakels.
Leg in het koolsap en leg er een schotel op, zodat de tentakels goed onder worden gedrukt. Marineer ongeveer 4 uur in de koelkast.
Schaaf ondertussen de radijs red meat in dunne plakjes en steek rond uit.
Schil de paarse peen en schaaf in dunne linten.
Schaaf de witpuntradijsjes eveneens in dunne plakjes. Marineer alle groenten afzonderlijk van elkaar met een scheutje sushiazijn, olijfolie, peper en zout.
Maak een dressing van een beetje paarse marinade met olijfolie, peper en zout.
Haal de tentakels uit het vocht, dep droog en besprenkel met een beetje olijfolie en sushiazijn. Kruid met zout en peper. Dresseer op het bord.
Leg er de gemarineerde groenten langs, garneer met de shiso en bloemblaadjes en lepel er nog wat dressing langs.