Niet de smakelijke variëteit die je in onze vestigingen vindt, maar zeker belangrijk - we gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden wanneer je bij ons winkelt. Als je onze website bezoekt ga je akkoord met al onze cookies en de bijbehorende verwerking van je persoonsgegevens. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Privacybeleid
en
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteit van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld. Zo wordt je herkend tijdens het browsen op de website, Kun je afrekenen en blijft de website veilig.
Hiermee verbeteren we de functionaliteit van de website door het gebruik ervan te meten. Schakel je deze in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Zo krijg je relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses en kun je informatie delen via social media.
Zo kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen. Relevante advertenties en andere content op basis van jouw interesses kunnen zo worden afgestemd.
Verwarm de visbouillon met de rode ui, de laurier en de tijm en kruid rijkelijk met zout en peper.
Voeg er de tentakels aan toe en breng het geheel tot bijna aan het kookpunt. Laat 1 uur zachtjes pocheren.
Draai ondertussen de rode kool door de sapcentrifuge en doe het sap met de suiker en een flinke scheut sushiazijn in een bak.
Haal de inktvis uit het vocht en krab met een scherp mesje voorzichtig het dunne velletje van de tentakels.
Leg in het koolsap en leg er een schotel op, zodat de tentakels goed onder worden gedrukt. Marineer ongeveer 4 uur in de koelkast.
Schaaf ondertussen de radijs red meat in dunne plakjes en steek rond uit.
Schil de paarse peen en schaaf in dunne linten.
Schaaf de witpuntradijsjes eveneens in dunne plakjes. Marineer alle groenten afzonderlijk van elkaar met een scheutje sushiazijn, olijfolie, peper en zout.
Maak een dressing van een beetje paarse marinade met olijfolie, peper en zout.
Haal de tentakels uit het vocht, dep droog en besprenkel met een beetje olijfolie en sushiazijn. Kruid met zout en peper. Dresseer op het bord.
Leg er de gemarineerde groenten langs, garneer met de shiso en bloemblaadjes en lepel er nog wat dressing langs.