Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de broodmix met het lauwwarme water in de kom van een planeetmenger en kneed met behulp van de deeghaak tot een mooi soepel deeg. Is het te droog, voeg dan een heel klein scheutje water toe.
Bestrooi de werkbank met tarwebloem, kneed het deeg met de hand nog even door en vorm er een mooie bol van.
Leg in een ondiepe, ronde bakvorm en dek af met een vochtige doek. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Neem de doek weg en snijd nu met behulp van een vlijmscherp mes sneetjes in het brood om een patroon te verkrijgen.
Laat het brood afgedekt nog 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 185 °C.
Neem de doek weg en bak het brood in ongeveer 35-45 minuten goudbruin en gaar.
Pluk ondertussen alle bloemblaadjes en voeg samen met de fijngesneden kruiden en de tuinkers toe aan de olie. Breng goed op smaak met versgemalen peper en zout.
Presenteer het brood op een schaal en lepel er wat bloemenolie overheen. Serveer de rest van de bloemenolie er apart bij. Laat je gasten zelf het brood scheuren en dippen in de olie.
Ingrediënten
750 g meergranen broodmix
450 ml lauwwarm water
tarwebloem
15 cl Pure Drops olijfolie
2 el fijngesneden groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, dragon)