Versgebakken brood met bloemenolie

Gang
Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de broodmix met het lauwwarme water in de kom van een planeetmenger en kneed met behulp van de deeghaak tot een mooi soepel deeg. Is het te droog, voeg dan een heel klein scheutje water toe.
  2. Bestrooi de werkbank met tarwebloem, kneed het deeg met de hand nog even door en vorm er een mooie bol van.
  3. Leg in een ondiepe, ronde bakvorm en dek af met een vochtige doek. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  4. Neem de doek weg en snijd nu met behulp van een vlijmscherp mes sneetjes in het brood om een patroon te verkrijgen.
  5. Laat het brood afgedekt nog 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 185 °C.
  6. Neem de doek weg en bak het brood in ongeveer 35-45 minuten goudbruin en gaar.
  7. Pluk ondertussen alle bloemblaadjes en voeg samen met de fijngesneden kruiden en de tuinkers toe aan de olie. Breng goed op smaak met versgemalen peper en zout.
  8. Presenteer het brood op een schaal en lepel er wat bloemenolie overheen. Serveer de rest van de bloemenolie er apart bij. Laat je gasten zelf het brood scheuren en dippen in de olie.

Ingrediënten

  • 750 g meergranen broodmix
  • 450 ml lauwwarm water
  • tarwebloem
  • 15 cl Pure Drops olijfolie
  • 2 el fijngesneden groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel, dragon)
  • 2 el fijngesneden tuinkers
  • 2 eetbare anjers
  • 2 eetbare afrikaantjes
  • 6 eetbare viooltjes
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 oktober 2020