Gevulde aubergine

Met mediterrane smaken gevulde aubergine uit de oven.

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de kerstomaatjes met de paprika en het paprikapoeder in aan. Ris de oregano, voeg toe en kruid het geheel met zout en peper.
  3. Snijd de munt zeer fijn en voeg met de olijven toe aan de paprika. Neem van het vuur.
  4. Snijd de aubergine vanaf de steel open, maar zorg dat ze onderaan bij de steel aan elkaar blijven zitten.
  5. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper en bak 10 minuten in de oven.
  6. Neem uit de oven, vul met het paprikamengsel en verkruimel er de fetakaas over.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 15 minuten tot de aubergine mooi zacht is geworden

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 1 ‘paprikastoplicht’ (gele, groene en rode paprika)
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes munt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 150 g kerstomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • 4 el taggia-olijven
  • 150 g fetakaas
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021