• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gobi Manchurian

Gemarineerde en gebakken bloemkoolroosjes in een pittige saus. Geserveerd met mangochutney.

Voorgerecht 4 personen Hapje

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in mooie roosjes en blancheer kort in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Meng met de helft van de rodecurrypasta, voeg een snufje zout toe en marineer ongeveer 45 minuten.
  3. Maak ondertussen het tempurabeslag aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik hiervoor het bruiswater en voeg er de rest van de currypasta aan toe.
  4. Maak de saus door de knoflook met de bosui en de gember aan te fruiten. Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Voeg de suiker toe.
  5. Blus af met de azijn en een scheutje water en laat reduceren tot een dikke saus.
  6. Prik de bloemkoolroosjes aan spiesen en haal door het tempurabeslag. Frituur mooi goudbruin en krokant.
  7. Voeg de spiesen toe aan de saus en lak ze hiermee. Wil je het helemaal speciaal maken, dan kun je de spiesen nog extra grillen.
  8. Bestrooi met fijngesneden bosui en cashewnoten en serveer er de mangochutney bij.

Biertip

Brouwerij 't IJ Stevig witbier (098900)

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 el rodecurrypasta
  • 8 el tempurabloem
  • ijskoud bruiswater
  • 4 tl mangochutney
  • 2 stengels fijngesneden bosui
  • 1 el gehakte cashewnoten

Voor de saus:

  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 4 stengels fijngesneden bosui
  • 1 cm fijngesneden verse gember
  • 2  tl rodecurrypasta
  • 4 el azijn
  • 1 el bruine basterdsuiker