Romige soep van bloemkool

Voorjaarssoep van bloemkool met champignons, amandel en kaaskoekjes.

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Hapje Tussengerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en fruit samen met de knoflook, de sjalot, de tijm en de foelie aan in olijfolie.
  2. Blus af met de bouillon en laat in ongeveer 20-25 minuten volledig gaar koken. Haal er de tijm en de foelie uit en mix glad met een staafmixer. Kruid met zout en peper en mix er de zure room doorheen.
  3. Strooi de kaas over een bakmatje en laat goudbruin smelten in de oven van 175°C. Laat afkoelen en breek in stukjes.
  4. Rooster de roosjes paarse en gele bloemkool in een scheutje olijfolie tot ze mooi beetgaar zijn.
  5. Schaaf de champignon en de amandelen met behulp van de mandoline in heel dunne plakjes.
  6. Schenk de hete soep in diepe borden en garneer met de roosjes bloemkool, de plakjes champignon en de amandelen en steek er de kaaskoekjes in. Druppel er nog enkele druppels olijfolie over.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • 2 gehakte teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 foelie
  • 1,5 l krachtige groentebouillon
  • 125 g zure room
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas
  • enkele roosjes paarse bloemkool
  • enkele roosjes gele bloemkool
  • 2 ongepelde amandelen
  • 1 grote champignon
  • goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2021