• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

In bananenblad gegaarde dorade

Op cederhout en in bananenblad geroosterde dorade van de barbecue.

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt roosteren. Breng de temperatuur naar 150-180 graden.
  2. Week de cederhouten plankjes ongeveer 10 minuten in water, voordat je ze gaat gebruiken. Ze gaan dan als het ware stomen tijdens de bereiding en geven zo nog meer smaak af.
  3. Leg 2 x 2 bananenbladeren half over elkaar en smeer het midden lichtjes in met de gele curry.
  4. Leg er de gemarineerde dorade op, smeer nog lichtjes in met een beetje curry en vouw de bladeren helemaal om de vis heen. Smeer het randje een beetje vast met de curry.
  5. Leg de pakketjes elk op een eigen cederhouten plankje en leg op het rooster van de barbecue.
  6. Sluit de deksel en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  7. Draai tussendoor eenmaal om.
  8. Neem uit de barbecue, verwijder het hitteschild en laat de pakketjes op het hout nog kort aan beide kanten roosteren boven de vlammetjes. Het is helemaal niet erg als de bananenbladeren of de plankjes enigszins aanbraden.
  9. Open de pakketjes aan tafel en serveer de filets met enkele limoenpartjes.

Wijntip

Joseph Cattin Pinot gris (139796)

Biertip

Reuz blond (116053)
ThaiThai van Oedipus (277490)

Ingrediënten

  • 2 gemarineerde, hele dorades (141180)
  • 4 flinke el gele curry
  • 4 bananenbladeren
  • 2 cederhouten plankjes
  • 2 limoenen