Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in, dompel ze 10 seconden in kokend water en pel ze. Snijd in parten en pureer grof in een blender met de ui, puntpaprika en pruimen. Voeg bijna alle tijm en de azijn toe en pureer nog even (voeg indien nodig wat water toe om het mengsel dunner te maken). Laat alles in 2 uur goed koud worden in de koeling.
Meng het briochebrood met de boter. Verhit een koekenpan en bak hierin de blokjes kort rondom. Let erop dat het niet verbrandt.
Proef de gazpacho en breng op smaak met peper en zout. Schaaf de snackkomkommers in dunne plakjes en leg deze erbij. Bestrooi de gazpacho met brood en besprenkel alles met de notenolie en de kruidenhoning. Garneer met het restje tijm en nog wat peper en serveer direct.
Tip
Je kunt er nog van alles aan toevoegen. Denk aan verbrokkelde Cabrales, rauwe paprika, venkel, gekookt ei of (Hollandse) garnalen.