Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Blancheer de erwten 2 minuten (verse erwten iets langer) in water met zout. Spoel ze koud en laat uitlekken. Blancheer de sojabonen 2 minuten in water met zout. Spoel ze koud en laat uitlekken.
Meng de groene kruiden met de erwten en bonen. Pulseer het mengsel enkele keren met de staafmixer, zodat je samenhang krijgt maar nog geen fijne puree. Voeg de citroenrasp toe en 2 eetlepels citroensap.
Open de oesters en steek het oestervlees los. Laat uitlekken, hak grof en meng door het erwten-bonenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep een eetlepel op het midden van een gyozavel. Maak met een natte vinger de randen nat en vouw de gyoza dubbel. Plooi de rand en druk vast zodat de kenmerkende gyozavorm ontstaat. Leg met de gevouwen rand omhoog op een theedoek. Herhaal tot de vulling op is.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan waar een deksel op past. Bak hierin de gyoza op niet te hoge stand aan de onderkant in circa 6 minuten lichtbruin. Keer ze niet. Blus af met water tot ze half onder staan en leg het deksel op de pan. Stoom ze in circa 5 minuten gaar.
Meng tussendoor de sojasaus met citroensap naar smaak. Serveer de gyoza met de dip.