Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de aardappel gaar en stamp tot puree. Meng de boter door de nog warme aardappelpuree. Maal de cantuccini in een keukenmachine tot poeder en meng met het aardappelmengsel tot een deeg. Stort het in de ingevette taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem en de rand. Snijd de randjes netjes bij en laat opstijven in de koeling.
Stoof de erwten met de gecondenseerde melk en de melk in circa 4 minuten gaar. Draai met de spinazie in een blender helemaal glad. Passeer door een zeef en laat afkoelen tot lauw. Meng het mengsel met de eidooiers en de slagroom. Rasp de limoenen erboven en pers de limoen uit. Meng het sap erdoor en schenk alles in de afgekoelde vorm.
Zet de taart circa 30 minuten in een oven van 160°C tot de taart niet meer vloeibaar is, maar ook niet helemaal hard. Laat een uurtje afkoelen op een rek. Haal hem uit zijn vorm en laat nog verder 3 uur afkoelen in de koeling.
Laat de suiker met een paar eetlepels water op lage stand smelten. Zet de warmtebron hoger en verhit tot 118°C. Klop de eiwitten in een staande mixer net niet helemaal stijf. Schenk de hete suikersiroop er al kloppend bij. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het mengsel stijf. Stop pas met kloppen als het is afgekoeld tot lauw.
Schep het eiwit op de taart en garneer met de takjes Salad Pea.
Tip
Je kunt ook verse erwten gebruiken. Blancheer ze dan even voor je het recept volgt. Bevroren erwten zijn immers al geblancheerd.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
150 g geschilde zoete aardappel, geschild
50 g boter
200 g cantuccini
250 g doperwten (diepvries), ontdooid
1 blik gecondenseerde melk
100 ml volle melk
1 handje gewassen spinazie
3 eieren, gesplitst
250 ml slagroom
2 limoenen
200 gram suiker
paar takjes Salad Pea
Extra: 1 taartvorm met losse bodem (22 cm doorsnede), ingevet