Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de onderkant van de bimi. Snijd indien nodig de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van circa 8 cm. Snijd de bosui in stukken van circa 8cm. Halveer de courgette in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de courgette in schuine stukken van circa 8 cm lang en circa 1 cm dik. Maak de peultjes schoon.
Meng 125 g bloem met een mespunt en breek het ei erin. Voeg al kloppend het water toe. Klop niet te lang, het beslag mag een wat onregelmatig blijven. Schep de rest van de bloem in een kom, haal de bimi erdoor en schud overtollige bloem eraf. Haal de bimi door het beslag en frituur ze in de zonnebloemolie op 170°C in badges circa 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
Herhaal met de overige groenten. Serveer met groenepeperdip of sojasaus.
Groene peperdip met koriander en vissaus
Vijzel 2 fijngesneden groene pepers met 2 geperste teentjes knoflook, 6 takjes koriander en 1 theelepel rietsuiker tot een grove puree. Voeg 2 eetlepels vissaus toe en breng op smaak met limoensap.