Tempura van groene groenten

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant van de bimi. Snijd indien nodig de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van circa 8 cm. Snijd de bosui in stukken van circa 8cm. Halveer de courgette in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de courgette in schuine stukken van circa 8 cm lang en circa 1 cm dik. Maak de peultjes schoon.
  2. Meng 125 g bloem met een mespunt en breek het ei erin. Voeg al kloppend het water toe. Klop niet te lang, het beslag mag een wat onregelmatig blijven. Schep de rest van de bloem in een kom, haal de bimi erdoor en schud overtollige bloem eraf. Haal de bimi door het beslag en frituur ze in de zonnebloemolie op 170°C in badges circa 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Herhaal met de overige groenten. Serveer met groenepeperdip of sojasaus.

Groene peperdip met koriander en vissaus

  1. Vijzel 2 fijngesneden groene pepers met 2 geperste teentjes knoflook, 6 takjes koriander en 1 theelepel rietsuiker tot een grove puree. Voeg 2 eetlepels vissaus toe en breng op smaak met limoensap.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 75 g bimi
  • 175 g groene asperges
  • 4 bosui
  • ½ courgette
  • 50 g peultjes
  • 200 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ei
  • 200 ml ijskoud water
  • 2 liter zonnebloemolie
  • groenepeperdip (zie extra recept), naar wens

groenepeperdip (zie extra recept), naar wens

  • 2 fijngesneden groene pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 takjes koriander
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • limoensap