Bruschetta met tomaat en rauwe ham

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor om direct te grillen.
  2. Snijd 8 mooie plakken van de baguette. Pel de knoflook en wrijf er de plakjes brood mee in.
  3. Snijd 1 tomaat doormidden en wrijf het brood in met de gesneden kant van de tomaat. Kruid de plakjes brood met een scheutje olijfolie, versgemalen peper en zout.
  4. Snijd de andere tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Rooster de baguette aan beide kanten op de voorverwarmde barbecue. Leg op een schaal en smeer in met de tomatentapenade.
  6. Bestrooi met de tomatenblokjes en leg er een mooi roosje van de rauwe ham op.
  7. Garneer met enkele topjes platte peterselie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 rustieke baguette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 4 flinke el tomatentapenade
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 2 takjes platte peterselie
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout