Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe het rookmot in de rookpan of -oven en zet op de warmtebron tot het flink rookt. Verdeel de cashewnoten over een fijn rooster en rook 5 minuten. Draai de warmtebron uit en laat de cashews afkoelen in de rook.
Meng 2 eetlepels olie met het paprika- en komijnpoeder en zout en peper. Rooster de mais op de barbecue of een grillpan in 15 minuten rondom lichtbruin en gaar. Snijd de korrels van de kolf en maal fijn in de keukenmachine met de crème fraîche en de limoenrasp. Breng op smaak met wat limoensap en zout.
Meng de rest van het limoensap met de peper en koriander. Hak de cashewnoten grof en voeg toe. Breng alles op smaak met zout.
Dep de coquilles droog. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de coquilles op hoge stand 3 minuten. Keer halverwege. Laat daarna nog 2 minuten rusten. Serveer de coquilles op de maiscrème en schep er wat van het pepermengsel op.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
½ el rookmot
50 g rauwe cashewnoten
2 verse maiskolven
4 el zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
2 el crème fraîche
Rasp en sap van 1 limoen
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, fijngesneden