- Kook de krab in water met veel zout 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de krab nog 5 minuten in het water staan. Neem de krab uit het water en laat uitlekken.
- Meng de wakame met 100 ml kokend water. Laat staan. Meng de gochujang met de azijn en laat staan.
- Draai de klauwen van de krab. Breek de kop van de krab open, lepel leeg in een kom en verwijder eventuele harde stukjes. Spoel de kop schoon.
- Verhit de olie en bak hierin de bosui, knoflook, gember en peper 2 minuten op hoog vuur. Voeg het ei toe en bak 1 minuut. Voeg de sojasaus, de inhoud van de kop en de rijst toe en bak alles nog 2 minuten. Giet de wakame af en meng door de rijst.
- Schep de gebakken rijst in de kop. Serveer met de poten, de gochujangdip en de wasabi furikake.
- 1 Noordzeekrab (ca. 750 g)
- 1 tl gedroogde wakame
- 1 el Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
- 1 el rijstazijn
- 1 el zonnebloemolie
- 2 bosui, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 10 g gember, geschild en fijngesneden
- ½ rode peper, in blokjes
- 1 ei, losgeklopt
- 1 el sojasaus
- 200 g gekookte rijst
- 1 el wasabi furikake