Desembaguette met grainfed steak en truffelcrème

Desembaguette met grainfed ironsteak, truffelcrème, rucola en chutney van ui en framboos

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Haal de steak ongeveer 1 uur van tevoren uit de koelkast en de verpakking.
  2. Bak het brood af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Bak de steak in een hete pan in een klein beetje olie gedurende 2,5 minuut om en om.
  4. Neem uit de pan, laat rusten onder aluminiumfolie en kruid met versgemalen peper en zout.
  5. Snijd de beukenzwammetjes los van de onderkant en bak goudbruin in de pan waarin het vlees is gebakken. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd de broden in de lengte doormidden en smeer de bodem lichtjes in met de culinaise. Verdeel er de rucola over.
  7. Snijd het vlees in lange, dunne plakken en verdeel over de broodjes.
  8. Verdeel er de beukenzwammetjes over en schaaf er met behulp van een kaasschaaf mooie linten Parmezaanse kaas over.
  9. Werk ten slotte af met een quenelle van de chutney. Leg er het broodkapje schuin tegenaan.

Opmaaktip  Maak een 'open' bol zodat je alle ingrediënten mooi en kleurrijk ziet.  

Tip  Zorg dat de steak al op kamertemperatuur is voordat je hem gaat bakken.  

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 desembaguettes
  • 400 g (grainfed) flat ironsteak
  • 6 el culinaise truffel
  • 4 tl chutney van Ardeense ui en framboos
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 40 g rucola
  • 150 g beukenzwammetjes
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zeezout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 16 november 2021