Rookheilbot met romanesco en couscous

Rookheilbot met romanesco en couscous &  Mediterrane vleeswaren met meloen en witte balsamico. Lekker te combineren met Gorka Izagirre.  

Gang
Amuse Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Rookheilbot met romanesco en couscous

  1. Snijd de romanesco in kleine roosjes en blancheer kort in licht gezouten water. Spoel koud en laat goed uitlekken.
  2. Meng de romanesco met de couscoussalade.
  3. Snijd de gerookte heilbot in stukjes.
  4. Schep de salade in amuseglaasjes en verdeel er de heilbot over.
  5. Spuit er een beetje van de mayonaise op en garneer met de limoencress.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | Mediterrane vleeswaren met meloen en witte balsamico

  1. Snijd de meloen doormidden en steek met behulp van een parisienneboor mooie bolletjes uit het vruchtvlees.
  2. Rol de verschillende soorten vleeswaren op tot mooie roosjes en verdeel sierlijk over 4 bordjes.
  3. Leg er de meloenbolletjes op en tussen en lepel er de crema balsamico overheen.
  4. Garneer ten slotte met de bloemblaadjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | Rookheilbot met romanesco en couscous

  • 80 g gerookte heilbotfilet
  • 200 g snijsalade couscous
  • ¼ romanesco
  • 4 tl limoen-koriandermayonaise
  • 4 takjes limoencress

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | Mediterrane vleeswaren met meloen en witte balsamico

  • 1 pakje antipasto mediterraneo (rauwe ham)
  • ⅙ galiameloen
  • 4 el crema balsamico wit
  • bloemblaadjes van eetbare viooltjes

Publicatie datum: 16 november 2021