Rösti heilbot

Rösti met mierikswortelroom, gerookte heilbot en tobikokaviaar &  krokante sushi met furikake. Heerlijk bij Bouvet Saphir Brut Vintage

Gang
Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
12
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze | Huisgemaakt hapje | Rösti met mierikswortelroom, gerookte heilbot en tobikokaviaar

  1. Schil de aardappels en rasp direct fijn. Was de aardappels niet.
  2. Knijp er het vocht uit en meng de uitgeknepen aardappels in een kom met het ei en de groene kruiden. Kruid met zout en peper.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en schep er 12 mooie hoopjes van de aardappels in. Druk lichtjes aan met een spatel.
  4.   Bak op middelhoog vuur mooi goudbruin en draai voorzichtig om. Bak ook de andere kant goudbruin. Laat in totaal ongeveer 8-10 minuten bakken.
  5. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Kruid nog lichtjes met zout en peper.
  6. Meng de zure room met de mierikswortelpasta en kruid eventueel met zout en peper.
  7. Snijd de gerookte heilbotfilet in 12 plakjes.
  8. Schep een beetje van de room op de rösti en verdeel er de heilbot over. Garneer met een beetje van de room en de tobikokaviaar.

Bereidingwijze | kant-en-klaar hapje | krokante sushi met furikake

  1. Verwarm de friteuse voor op 170 °C
  2. Ontdooi de sushirol in de koelkast.
  3. Frituur de rol volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd in mooie plakken en verdeel over 4 bordjes.
  5. Lepel er een mooi dotje van de mayonaise langs en bestrooi met de furikake.

Producten uit dit recept

Ingrediënten | huisgemaakte hapje | Rösti met mierikswortelroom, gerookte heilbot en tobikokaviaar

  • 250 g kruimige aardappel
  • 1 klein ei
  • 2 tl fijngesneden groene kruiden
  • scheutje olijfolie
  • 100 g zure room
  • 2 tl mierikswortelpasta
  • 240 g gerookte heilbotfilet
  • tobikokaviaar
  • versgemalen peper
  • zout

Ingrediënten | kant-en-klaar hapje | krokante sushi met furikake

  • 1 rol crushi California
  • 4 tl kewpiemayonaise
  • 2 tl furikake

Publicatie datum: 16 november 2021