Basisrecept pasta met ei

Gang
Component

Bereidingswijze

  1. Strooi de bloem in een bergje op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Voeg de dooiers toe. Meng van binnenuit de bloem met het ei en kneed uiteindelijk alles door elkaar. Blijf 10 minuten kneden tot een stevig, maar soepel deeg. Voeg bloem toe als het te plakkerig is of druppels water als het droog aanvoelt. Wikkel in folie en laat minstens een uur rusten in de koeling.
  2. Kneed het deeg even door en verdeel het in 6 gelijke porties. Rol het deeg met de hand of een machine uit tot plakken van circa 3 mm. Bestuif tegen het plakken regelmatig met bloem of griesmeel en laat de plakken af en toe even rusten zodat het deeg wat ontspant.
  3. Verwerk het deeg verder naar wens.

TipDeeg dat je overhebt, kun je heel goed invriezen. Bewaar het tot twee maanden in de vriezer. Laat het deeg rustig, bijvoorbeeld in de koeling, ontdooien.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 400 g pastabloem
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • pastabloem of semolina, om te bestuiven