Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Strooi de bloem in een bergje op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin. Voeg de dooiers toe. Meng van binnenuit de bloem met het ei en kneed uiteindelijk alles door elkaar. Blijf 10 minuten kneden tot een stevig, maar soepel deeg. Voeg bloem toe als het te plakkerig is of druppels water als het droog aanvoelt. Wikkel in folie en laat minstens een uur rusten in de koeling.
Kneed het deeg even door en verdeel het in 6 gelijke porties. Rol het deeg met de hand of een machine uit tot plakken van circa 3 mm. Bestuif tegen het plakken regelmatig met bloem of griesmeel en laat de plakken af en toe even rusten zodat het deeg wat ontspant.
Verwerk het deeg verder naar wens.
TipDeeg dat je overhebt, kun je heel goed invriezen. Bewaar het tot twee maanden in de vriezer. Laat het deeg rustig, bijvoorbeeld in de koeling, ontdooien.