Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe alle ingrediënten voor het vanilleroomijs in de thermoblender. Laat de massa vijf minuten draaien tot 80ºC, zodat het ei een bindende werking krijgt. Doe het mengsel in een Pacojet-pot en zet dit twee uur in de vriezer.
Draai de massa in de Pacojet tot luchtig ijs.
Doe voor de chocoladecrémeux de room, melk, suiker en ei in de thermoblender. Laat de massa vijf minuten draaien tot 80ºC, zodat het ei een bindende werking krijgt. Meng de chocolade en de geweekte gelatine kort mee. Spuit de chocoladecrémeux in de gewenste mal of bak.
Breng voor de amandelen 25 ml water met de suiker aan de kook en voeg de amandelen toe. Bekleed een bak met vetvrij papier en giet de amandelen met het suikerwater hierin. Zet de bak 20 minuten in een oven van 180ºC. Roer de amandelen elke vijf minuten even om en bak ze tot ze mooi gekaramelliseerd zijn.
Serveer het roomijs met de chocoladecrémeux en de gekaramelliseerde amandelen.