Gestoomd rundvlees

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de sojasaus met de gember en sesamolie. Meng de tomaten met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Houd apart.
  2. Breng een pan water aan de kook en zet er een passende stoommand op. Haal de plakjes vlees een voor een door het sojasausmengsel en direct erna door het rijstmeel. Schud overtollig meel af en leg ze in de stoommand. Stoom het vlees circa 3 minuten.
  3. Verdeel de sla, radijzen en tomaten over borden en bestrooi met bosui. Geef het vlees erbij.

TipDit recept is fris, maar vrij sober. Je kunt het naar eigen inzicht verrijken door bijvoorbeeld andere groenten, verse munt of koriander toe te voegen of er voor extra ‘bite’ een dip van limoensap, vissaus en rode peper bij te geven.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 el sojasaus
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 1 el sesamolie
  • 300 g gemengde tomaten
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 400 g ossenhaas, in plakjes van 3 mm
  • 2 el rijstzetmeel
  • 4 kropjes rode gemsla, de blaadjes losgehaald en gewassen
  • 1 klein bosje radijs, gewassen en in kwarten
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes