Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de sojasaus met de gember en sesamolie. Meng de tomaten met het limoensap en bestrooi met het sesamzaad. Houd apart.
Breng een pan water aan de kook en zet er een passende stoommand op. Haal de plakjes vlees een voor een door het sojasausmengsel en direct erna door het rijstmeel. Schud overtollig meel af en leg ze in de stoommand. Stoom het vlees circa 3 minuten.
Verdeel de sla, radijzen en tomaten over borden en bestrooi met bosui. Geef het vlees erbij.
TipDit recept is fris, maar vrij sober. Je kunt het naar eigen inzicht verrijken door bijvoorbeeld andere groenten, verse munt of koriander toe te voegen of er voor extra ‘bite’ een dip van limoensap, vissaus en rode peper bij te geven.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
4 el sojasaus
2 cm gember, geschild en geraspt
1 el sesamolie
300 g gemengde tomaten
1 limoen, uitgeperst
1 el zwart sesamzaad
400 g ossenhaas, in plakjes van 3 mm
2 el rijstzetmeel
4 kropjes rode gemsla, de blaadjes losgehaald en gewassen