Gnocchi alla romana, con funghi

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit voor de bechamel de boter en voeg de bloem toe als de boter is gesmolten. Roer goed door en laat op lage stand even voorgaren. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Kook even door en voeg de champignons, knoflook en eekhoorntjesbroodpoeder toe. Schep alles in een ruime magnetronbestendige kom. Zet de saus afgedekt 2 minuten op de hoogste stand van de magnetron. Roer door en zet hem nog 2 minuten terug. Herhaal dit nog 2 keer (voeg eventueel wat melk toe als het te dik wordt). Zeef de bechamel en breng op smaak met zout. Zet afgedekt weg.
  2. Breng voor de gnocchi de melk aan de kook. Voeg al roerend het griesmeel toe en laat op lage stand al roerend doorkoken (pas op, want het mengsel wordt dik en kan gaan spetteren). Kook heel zachtjes 15 minuten door onder regelmatig roeren. Neem van het vuur en voeg de dooiers, boter, kaas, eekhoorntjesbroodpoeder en nootmuskaat toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Stort de dikke pap op de bakplaat en strijk uit tot een plak van ruim 1 cm dik. Dek af met vershoucfolie, laat afkoelen en een uur opstijven.
  3. Steek rondjes van circa 6 cm uit de pap. Leg ze op de andere bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Bak ze 15 minuten in een oven van 200°C. Bestrooi met de provolone en zet nog een paar minuten terug in de oven.
  4. Verhit de overige olie en bak hierin de paddenstoelen 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de bechamelsaus in de magnetron. Leg een rondje op een bord, schep er wat saus bij en verdeel de paddenstoelen eromheen. Rasp er truffel over en besprenkel met olijfolie.

TipMaak een snelle kruidenolie voor het besprenkelen: Blancheer een handje peterselieblaadjes 10 seconden, spoel in ijswater, knijp uit en meng in de blender met 100 ml milde olie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

Bechamelsaus

  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 150 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 10 g eekhoorntjesbroodpoeder

Gnocchi

  • 1 l volle melk
  • 250 g griesmeel
  • 3 eidooiers
  • 75 g boter, in blokjes
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 g eekhoorntjesbroodpoeder
  • snuf versgeraspte nootmuskaat
  • 2 el olijfolie
  • 50 g provolone, geraspt
  • 150 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt
  • 1 kleine truffel (soort naar keuze en seizoen)
  • 1 el olijfolie met kruidige smaak

Extra: 2 bakplaten met bakpapier