Kaas met truffel

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Snijd een Brillat-Savarin in 3 plakken met een dun mes of een ijzerdraadje. Schaaf een truffel van het seizoen in dunne plakjes en bedek de onderste plak hiermee. Leg de middelste erop, bedek met truffel en leg de laatste plak erop. Pak het kaasje weer in en serveer de dag erna.
  2. Maak een mooie krul van de Tête de moine. Maak een dressing van geraspte truffel van het seizoen, balsamico-azijn, olijfolie en citroensap. Schep wat dressing over de kaas en serveer met wat groene sla.

TipEr zijn ketens die zich specialiseren in hamburgers, er zijn restaurants die alleen maar vis serveren. Luigi heeft zijn restaurant in Brussel gewijd aan de truffel. Wit, zwart, winter, zomer, herfst, alles wordt lekkerder met truffel. Het restaurant heet dan ook niet verrassend La Truffe Noire. Een instituut in de Brusselse restaurantscene.

Ingrediënten

  • 100g Il Tartufo di Paolo zomertruffel
  • Brillat-Savarin
  • Tête de moin
  • balsamico-azijn
  • olijfolie
  • citroensap
  • groene sla