Lick it up, van Gaggan Anand

Gang
Hoofdgerecht

Bereidingswijze

Stoof een curry van diepvrieserwten, rode ui, gember, knoflook, witte miso en curryblad gaar met wat witte wijn en room. Breng op smaak met zout, voeg agar toe, stoof even door en draai alles tot een puree. Fruit voor een rode peperchutney rode ui, knoflook en gember aan, stoof pruimtomaat even mee, voeg rode chilipasta, suiker, glucosestroop en azijn toe, breng op smaak met zout en pureer. Maak een uienjam door rode uien te karamelliseren, af te blussen met rode wijn, gaar te stoven met suiker, (kersen)balsamico-azijn, kaneel en laurier en glad te pureren.

Maak een frisse yuzu-gel door yuzusap op te koken met mangopuree en suiker. Geleer met agar en pureer tot een gel. Bestrijk een bord met verschillende lagen van alle componenten en vraag de gasten het op te likken.

Tip‘De gerechten van Gaggan zijn bijzondere smaakbommetjes, maar vooral héél origineel. Stel je voor dat mensen in maatpakken hun bord aflikken. Dat is toch geniaal?’

Ingrediënten