3x Oesters met zeewier

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Spoel het zout van verse wakame en laat even wellen in koud water en hak fijn. Besprenkel fijngesneden rode ui of sjalot met citroensap en laat even marineren. Serveer een klein beetje wakame en wat sliertjes rode ui op een oester naar keuze.
  2. Spoel een pluk zee-eik schoon onder koud water, hak fijn en stoof 5 minuten in wat boter. Breng op smaak met peper en meng er crème fraîche door. Verwarm een losgehaalde oester in het zee-eikmengsel tot lauwwarm. Schep de oester met zee-eik en crème terug in de schelp en garneer met een theelepel foreleitjes.
  3. Spoel het zout van verse zeesla onder koud water, snijd fijn en breng op smaak witte witte peper. Serveer een wat zeesla en een paar blaadjes lichtzure venecress op een oester.

TipDriesterrenchef Olivier Roellinger werd beroemd door het gebruik van specerijen. Zijn zoon Hugo zelf gebruikt in tweesterren familierestaurant Le Coquillage nog steeds veel specerijen, maar haalt ook van alles uit de prachtige baai van Cancale in Bretagne, beroemd om zijn oesters en het zeewier.

Ingrediënten

  • 75g Zee eikwier
  • 150g Biologische wilde wakame
  • 150g Verse zeesla