Verrassende geroosterde-vissaus

Gang
Bijgerecht Component

Bereidingswijze

  1. Hak de ponen doormidden. Verdeel met de graten, koppen en vellen over een bakplaat. Snijd de knoflook horizontaal doormidden en de venkel in kleine stukjes. Besprenkel alles met olijfolie en rooster alles 20 minuten in een oven van 180ºC.
  2. Schep alles in een soeppan en blus de bakplaat af met water. Roer de aanbaksels los en schep ook in de soeppan. Vul aan met water tot alles onder staat. Breng op lage stand net niet aan de kook en laat 30 minuten heel zacht koken.
  3. Schenk alles door een heel fijne zeef, laat goed uitlekken, afkoelen en bezinken. Het wordt steeds lobbiger bij het afkoelen. Schenk de heldere jus over in een schone pan als het nog net vloeibaar is (laat het troebele depot achter).
  4. Laat de jus naar smaak indampen en breng op het laatste moment pas op smaak met zout. Gebruik hem helder of monteer met klontjes boter.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 kleine rode ponen, schoongemaakt
  • 2 graten (en koppen en vellen) van platvis
  • 1 bol verse knoflook
  • 1 venkelknol
  • 2 el olijfolie