• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Brandade de luxe

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten 6 uur

Bereidingswijze

  1. Fileer de vis. Snijd de filets netjes bij en meng de afgesneden delen 2 theelepels zout. Zet het mengsel en de visfilets afgedekt in de koeling.
  2. Kook de aardappels in de schil in circa 25 minuten gaar. Giet af, laat iets afkoelen en pel ze. Meng ze met de gezouten visstukjes, peterselie en de helft van de boter en schep in een ovenschaal.
  3. Kook de kreeft in goed gezouten water 5 minuten. Koel af in ijswater en haal het vlees uit de poten en de staart. Verdeel het vlees in porties, doe de kleinste stukjes bij de aardappelpuree. Zet de puree 10 minuten in een oven met grill op 200°C tot deze goed warm is en bovenop goudbruin.
  4. Verhit de helft van de overige boter en bak hierin de kreeft nog een paar minuten. Verhit de rest van de boter in een andere pan en bak hierin de visfilets in 3 minuten net gaar, keer halverwege. Meng de garnalen en dragon door de kreeft en serveer alles met de brandade.

TipVan de vis kun je alles, behalve de ingewanden bewaren en gebruiken in een ander recept. De graten, kop en huid kun je gebruiken voor bouillon of jus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 Hollandse platvis (750 g tot 1 kilo), zoals tarbot, tong of een dikke schol
  • 800 g aardappels
  • 1 bosje krulpeterselie, fijngehakt
  • 80 g gezouten boter
  • 1 Oosterschelde kreeft (ca. 600 g)
  • 200 g Hollandse garnalen (bij voorkeur zelf gepeld)
  • 4 takjes dragon, alleen de blaadjes

Publicatie datum: 05 april 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant