• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Celeriac Carrousel - Luc Kusters

Het geheim van dit verrukkelijke groentegerecht? Simpel maar true: 24 uur lang pekelen van de knol in zout water. Top de gebarbecuede knolselderij af met wat Amsterdamse uienketchup die Luc in samenwerking met Kesbeke creëerde. Try This Salty Boy!

Gang
Voorgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4 personen

Bereidingswijze

  1. Vermeng 5 liter water met 175 gram zeezout en zorg dat de knolselderij volledig onder staat (bijvoorbeeld in een emmer). Pekel de knolselderij 24 uur in het zoute water.
  2. Haal de knolselderij uit de pekel en leg deze in The Basterd wanneer deze niet meer te heet is. Draai de knolselderij voortdurend gedurende 1½ uur.
  3. De knol mag overgaar zijn maar niet zwart! (Prik met een naald om te voelen of de selderijknol gaar is.)
  4. Wanneer de knol gaar is haal je hem van de barbecue en dan laat je hem ingepakt in aluminiumfolie nog een half uurtje rusten.
  5. Schil de knol, snijd er plakken van en schep er een flinke dot Amsterdamse uienketchup op. (Garneer eventueel met krokante uitgebakken uitjes.)

TipLeg na het barbecuen, wanneer deze nog heet is een hele knolselderij in The Bastard en laat deze de hele nacht erin liggen. Zo heb je de dag erna een basis voor een heerlijk groentegerecht! tot 2 uur (afhankelijk van de hitte.)

WijntipRiesling Trocken Brauneberger, Weingut Frits Haag. Mosel - Duitsland

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 175 gram zeezout
  • Knolselderij
  • Uienketchup

Publicatie datum: 08 juli 2022