Makloube

Mezze voor vier personen. Waan je in Oosterse sferen met deze Libanese pilav met lamsgehakt en aubergine.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in circa 7 minuten halfgaar. Bak in een andere pan in circa 10 minuten het lamsvlees gaar, ook in wat olijfolie. Breng op smaak met de Libanese kruidenmix, zout en peper.
  2. Leg de aubergines op de randen van een diepe kookpan (ca. 20 centimeter hoog) en bedek de bodem van de pan met het vlees. Voeg de rijst toe en vul aan met water, tot ongeveer 1 centimeter boven de rijst. Strooi er wat Libanese kruidenmix bij en breng aan de kook. Zet de warmtebron laag, laat de rijst 15 minuten koken en zet dan de warmtebron uit. Laat circa 20 minuten rusten en draai vervolgens om op een groot bord.
  3. Decoreer de bovenkant met verschillende noten, zoals cashewnoten, pijnboompitten en gepelde pistachenoten. Meng de stukjes komkommer door de yoghurt en breng op smaak met een klein beetje zout. Serveer bij de makloube.

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • 600 g lamsgehakt
  • zevenkruidenmix (Libanees), naar smaak
  • 500 g rijst (langgraan), goed gewassen
  • gemengde noten, naar smaak
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • 500 g Griekse of Turkse yoghurt

Publicatie datum: 29 september 2022

Gerelateerde recepten

Ook interessant