Gebrande zalmfilet met gemarineerde groente en zeewierkaviaar

Gang
Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten 1 uur

Bereidingswijze

  1. Kruid de zalmfilet rijkelijk met citroenpeper en wat fleur de sel. Rasp er de schil van een halve limoen overheen en knijp er het sap van een halve limoen over uit. Plaats in de koelkast en laat ongeveer 1 uur marineren.
  2. Schil de beide bieten, schaaf dun en steek uit naar eigen inzicht.
  3. Maak de radijsjes schoon en snijd doormidden.
  4. Marineer de bietjes en radijsjes afzonderlijk van elkaar met limoensap en -rasp, olijfolie, versgemalen peper en fleur de sel. Laat ongeveer 1 uur marineren in de koelkast.
  5. Brand de zalm met een crème brûlée brandertje af en snijd in dunne tranches.
  6. Dresseer de zalm op het bord en leg er de gemarineerde groenten harmonieus langs.
  7. Garneer met de topjes cress en groene kruiden en werk af met de zeewierkaviaar.

Ingrediënten

  • 480 g zalmfilet
  • 1 chioggia biet
  • 1 gele biet
  • 4 takjes zeebanaantjes
  • 4 witpuntradijsjes
  • 1 limoen
  • 4 tl zeewierkaviaar
  • scheutje olijfolie
  • enkele topjes cress en/of groene kruiden
  • citroenpeper
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 04 april 2023

Producten uit dit recept