• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Rollade van Hollands Natuurvlees bavette

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 10 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd op de snijmachine dunne plakjes van de rettich en snijd de radijsjes doomidden.
  2. Breng het water, azijn en de suiker aan de kook en giet de helft over de rettich heen, de andere helft over de radijsje en laat dit voor minimaal een uur staan. Later kun je rolletjes van de rettich maken.
  3. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180°C en een indirecte zone van ongeveer 140°C.
  4. Schil de gember en snijd grof. Hak het citroengras in stukken.
  5. Doe de gember met het citroengras, de peper en de koriander in de blender en voeg er het sap en de rasp van de limoen en de sesamolie aan toe. Draai tot een pasta en kruid lichtjes met zout.
  6. Leg het vlees open op een snijplank en smeer rijkelijk in met de pasta. Bestrooi met sesamzaad.
  7. Rol strak op en bind goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Kruid de buitenkant met zout en peper.
  8. Plaats op de barbecue en rooster rondom tot het mooi gekleurd en gegrild is.
  9. Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 46°C.
  10. Pof de wilde rijst in een hete pan met neutrale olie en breng dit op smaak met zout en peper.
  11. Leg het vlees terug op de directe zone en smeer lichtjes in met de char siu. Blijf insmeren en omdraaien tot het mooi geglaceerd is. Neem van de barbecue en laat nog even rusten.
  12. Snijd ondertussen de shanghai paksoi doormidden en smeer de gesneden kant lichtjes in met de rest van de kruidenpasta. Grill net voor het serveren op de directe zone van de barbecue en serveer bij de rollade.
  13. Verwarm de rest van de char siu saus met een scheutje water en voeg er fijngesneden bosui aan toe.
  14. Maak van de rettich linten 2 mooie rolletjes.
  15. Trancheer het vlees en serveer met de warme saus, de paksoi, rolletjes van zoetzure rettich en de ingelegde radijsjes.
  16. Bestrooi net voor het serveren met wat geroosterd sesamzaad, gepofte rijst en gesneden bosui.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Hollands Natuurvlees bavette van ongeveer 300 gram (4 porties van 75 gram)
  • Handje wilde rijst
  • Scheutje neutrale olie
  • 2 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • ½ jalapeñopeper
  • ¼ bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • Zout
  • 2 dl char siu saus
  • 4 stengels bosui
  • 6 shanghai paksoi
  • 2 el wit sesamzaad (geroosterd)
  • 1 halve rettich
  • 2 radijsjes
  • 250 ml water
  • 250 ml azijn
  • 5 eetlepels suiker

Publicatie datum: 29 maart 2023

Een duurzame zaak? Dat kan!

Hoe jij BEWUST(er) kookt, koopt, serveert, onderneemt en kiest in jouw horecazaak lees je hier. Laat je inspireren.