Hele kip a la Normande

Kip in z’n geheel gebraden, gemarineerd met mosterd, honing en appelcider. Geserveerd met krieltjes, gekarameliseerde appelpartjes en waterkers

Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Pel de ui en teentjes knoflook. Snijd in grove stukken.
  3. Snijd de citroen in grove stukken.
  4. Vul de kip met de ui, knoflook, citroen en de helft van de tijm.
  5. Ris de rest van de takjes tijm en meng met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing en 30 ml appelcider.
  6. Verdeel de marinade over de kip en masseer losjes in.
  7. Bak de kip 30 min. in de oven, verlaag vervolgens de temperatuur naar 120 °C en bak nog 45-60 min.
  8. Halveer de krieltjes en voeg deze de laatste 45 min. toe aan de kip in de oven.
  9. Bak de gerookte spekreepjes en giet het vet af.
  10. Voeg 150 ml appelcider toe en kook 5 min. in op laag vuur.
  11. Voeg 1 eetlepel mosterd en de kookroom toe, breng aan de kook en laat nog 5-10 min. doorkoken.
  12. Snijd de appel in partjes.
  13. Verwarm een klein beetje roomboter in een koekenpan.
  14. Bak de appelpartjes 1-2 min. aan, voeg 1 el honing toe en laat licht karamelliseren.
  15. Serveer de kip met de krieltjes, gekarameliseerde appelpartjes, waterkers en roomsaus.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • Scharrel kip Label Rouge
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 180 ml appelcider
  • 125 gr gerookte spekreepjes
  • 100 ml kookroom
  • 1 appel
  • 100 gram waterkers

Publicatie datum: 04 januari 2024