Gruyèrekaascroissants

Gruyèrekaascroissants: luxe croissants met gesmolten gruyère en zelfgemaakte walnotenboter. Perfect krokant en heerlijk hartig; ideaal voor een speciaal ontbijt!

Gang
Brunchgerecht Lunchgerecht Ontbijtgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de boter en bak hierin de walnoten in 5 minuten lichtbruin. Laat iets afkoelen, meng de rest van de boter erdoor en pureer met een staafmixer tot een glad mengsel. Breng op smaak met wat zout en peper.
  2. Verdeel de helft van de kaas in vier hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat en leg op ieder hoopje een croissant. Verdeel de rest van de kaas over de croissants en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen.
  3. Serveer de Gruyèrekaascroissants met walnotenboter.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 100 g walnoten
  • 120 grotgerijpte gruyère, grof geraspt
  • 4 afbakcroissants (diepvries)
  • Peper en zout

Publicatie datum: 19 november 2024