Carpaccio met gebakken paddenstoelen en truffelmayonaise

Carpaccio met gebakken paddenstoelen, Remia's Legendary Real truffelmayonaise, krokante Parmezaankoekjes, frisée sla en kapperappels. Een smaakvolle combinatie!

Gang
Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Smeer een klein beetje van de truffelmayonaise op het bord en leg er de carpaccio op. Laat geheel ontdooien en kruid vervolgens met versgemalen peper en zout.
  2. Snijd of scheur de paddenstoelen naar eigen inzicht in stukjes.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en bak er de paddenstoelen mooi bruin in. Kruid met zout en peper en voeg er de gesneden peterselie aan toe. Neem van het vuur.
  4. Vet een anti-aanbakpan lichtjes in en verdeel de geraspte kaas over de bodem. Laat op een laag vuur bakken tot het goed gesmolten is en goudbruin begint te kleuren. Draai voorzichtig om met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Breek in stukjes.
  5. Verdeel de paddenstoelen en de geplukte frisée over de carpaccio. Snijd de kapperappels doormidden erover.
  6. Schep de truffelmayonaise in een spuitzakje en spuit dotjes op het gerecht.
  7. Breek er tenslotte stukjes kaaskoek op.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 portie rundercarpaccio
  • 125 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 tl fijngesneden peterselie
  • Handje geplukte frisée sla
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 st kapperappels
  • 1 tl geroosterde pijnboompitten
  • 2 el Remia's Legendary Real truffelmayonaise
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Fleur de sel

Publicatie datum: 17 januari 2025