Italian style sushi sandwich

Steak tartaar met Pesto all'Arrabbiata op een bodem van risotto

Gang
Amuse Bijgerecht Brunchgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Voorgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Type keuken
Italiaans
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

Risotto

  1. Verhit de olijfolie en bak de knoflook en sjalot aan.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze kort mee.
  3. Blus af met de bouillon en gaar in 20 minuten.
  4. Schep de risotto uit de pan en verdeel op een plaat.
  5. Druk de rijst goed aan en laat afkoelen, plaat van ongeveer 0,5 cm dik.
  6. Snijdt mooie vormen van de risotto en frituur deze op 175 graden tot ze goudbruin zijn.

Steak tartaar

  1. Vermeng 1 pakje steak tartaar (180 gr) met 10 a 15 gr Bresc Pesto all'Arrabbiata.
  2. Verdeel de tartaar over 4 gefrituurde risotto bodempjes.

Tuille

  1. Gebruik 1 heel ei en 1 eiwit en meng de rest van de ingrediënten (olijftapenade, gehakte knoflook, boter, zwarte knoflookpuree en inktvisinktpoeder) fijn in de blender.
  2. Duw het beslag door een zeef en laat 30 min rusten.
  3. Vul de silicone mal en bak af op 160 graden gedurende 8 minuten.

Opmaaktip

Werk de steak tartaar af naar eigen inzicht met bijvoorbeeld Cress, Amsterdamse ui, augurkblokjes en zoetzuur van bietjes

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 pakje steak tartaar
  • 10-15 gr Bresc Pesto all'Arrabbiata
  • 75 gr risotto rijst
  • 300 ml groentebouillon
  • 75 gr bloem
  • 20 gr olijftapenade
  • 10 gr gehakte knoflook
  • 15 gr gehakte sjalot
  • 10 ml olijfolie
  • 2 eieren
  • 50 gr boter
  • Zwarte knoflookpuree
  • Inktvisinktpoeder

Publicatie datum: 31 januari 2025