Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm een ruime braadslede of braadpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
Dep de kalfsschenkels droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met zout, peper en een dun laagje bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
Bak de kalfsschenkels aan (ca. 3-6 minuten per kant). Haal ze uit de pan en zet apart.
Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de pan en fruit de ui, wortel, bleekselderij en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is en de groenten zachter worden (ca. 5-7 minuten).
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1-2 minuten mee om te ontzuren.
Voeg vervolgens de passata en La Trappe Isid’or toe en roer goed door. Laat 2-3 minuten zachtjes inkoken.
Leg de kalfsschenkels terug in de pan en voeg de laurierblaadjes, tijm en de runderbouillon toe. Zorg dat het vlees grotendeels onderstaat.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes sudderen. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan zit.
Verwijder na 2 uur de deksel en laat nog 30-45 minuten stoven, zodat de saus kan indikken en de smaken verder kunnen ontwikkelen. Controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan zit en vul indien nodig aan met water (en/of extra bouillon).
Gremolata bereiden. Meng in een kom de fijngehakte peterselie, knoflook en citroensap. Voeg de panko toe en besprenkel met een scheutje olijfolie. Meng goed door.
Haal de kalfsschenkels voorzichtig uit de pan en breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de ossobuco met pappardelle en eventueel gekarameliseerde worteltjes. Bestrooi met de gremolata voor een frisse touch.