Coldbrew Coffee

Ijsblokjes van coldbrew coffee met hazelnootsiroop en amandelmelk     

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
13 uur

Bereidingswijze

  1. Doe de gemalen koffie met het bronwater in een glazen kom. Dit kan bijvoorbeeld de Chemex filter drip zijn. Roer goed door en plaats een nacht op het aanrecht.
  2. Giet uit de kan, spoel goed om en droog af. Plaats er een koffiefilter op en giet de koffie-massa op de filter.
  3. Laat zonder druk volledig uitlekken.
  4. Zoet de coldbrew koffie naar smaak met de hazelnootsiroop en giet in ijsblokvormpjes. Laat volledig bevriezen.
  5. Maak met behulp van een melkschuimer een luchtig schuim van de amandeldrink.
  6. Vul een hoog koffieglas voor 2/3 met de ijsblokjes. Schenk er nog een klein scheutje hazelnootsiroop overheen.
  7. Vul het glas verder af met de schuimige amandeldrink. Zet er een lepel in en laat je gasten roeren tot de ijsblokjes beginnen te smelten.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 70 g grofgemalen koffie
  • 1 l bronwater
  • Jolie hazelnootsiroop
  • 6 dl amandeldrink

Publicatie datum: 16 januari 2025