Coldbrew Thee

IJskoude cold brew thee met rozenbottel, hibiscus en vlierbloesem

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
8 uur

Bereidingswijze

  1. Doe de thee met het bronwater in een glazen kan en zet minimaal 8 uur en maximaal 12 uur in de koelkast.
  2. Haal er de theezakjes uit en zoet de cold brew thee naar wens met de vlierbloesemsiroop.
  3. Zet 1 liter van de thee tot gebruik in de koelkast.
  4. Schenk een gedeelte van de rest van de thee in ijsblokvormpjes, zodat deze voor de helft zijn gevuld.
  5. Leg er de framboosjes, blauwe bessen en eetbare bloemetjes in. Vries aan en vul dan verder op met de thee tot de vormpjes geheel gevuld zijn. Laat geheel bevriezen.
  6. Serveer de cold brew thee in een grote kan met de gevulde ijsblokjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 5 zakjes rozenbottel-hibiscusthee
  • 1.25 l bronwater
  • ½ bakje atsina cress
  • 50 g frambozen
  • 50 g blauwe bessen
  • Jolie vlierbloesemsiroop

Optioneel

  • Eetbare bloemetjes

Publicatie datum: 24 februari 2025