Deviled eggs BLT

Gevulde eitjes, geserveerd als een sandwich met sla, tomaat en bacon  

Gang
Hapje Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water. Laat direct schrikken en spoel koud.
  2. Pel de eieren voorzichtig en snijd in de lengte doormidden.
  3. Haal er het eigeel uit en wrijf door een fijne zeef.
  4. Meng het eigeel met de mayonaise, de mosterd en het kerriepoeder en kruid met zout en peper.
  5. Leg de 2 gehalveerde eiwitten met de opening naar boven op de snijplank. Eventueel kun je van 1 van de eiwitten aan de onderkant een dun plakje afsnijden, zodat deze mooi plat blijft liggen.
  6. Vul de holte (waar de eidooier zat) met de crème van eidooier en smeer er nog een mooi laagje van de crème op.
  7. Bak de streaky bacon kort op in een bakpan of in een warme oven.
  8. Snijd de tomaat in dunne plakken en pluk de kropsla grof.
  9. Verdeel de sla, de tomaat en de streaky bacon over één eiwit en leg er het andere eiwit op.
  10. Bestrooi eventueel met een beetje sesamzaad om echt de uitstraling van een sandwich te krijgen. Je kunt de deviled eggs nog vastzetten met een prikker.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 st. ei
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl gladde mosterd
  • Mespuntje kerriepoeder
  • 1 tomaat
  • 4 plakjes streaky bacon
  • 4 fijne blaadjes kropsla
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • Mespuntje sesamzaad

Publicatie datum: 23 januari 2025