Deviled eggs met pulled chicken

Gevulde eitjes, geserveerd als een sandwich met pulled chicken en kimchi  

Gang
Hapje Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard in kokend water. Laat direct schrikken en spoel koud.
  2. Pel de eieren voorzichtig en snijd in de lengte doormidden.
  3. Haal er het eigeel uit en wrijf door een fijne zeef.
  4. Meng het eigeel met de mayonaise, de mosterd en het kerriepoeder en kruid met zout en peper.
  5. Leg de 2 gehalveerde eiwitten met de opening naar boven op de snijplank. Eventueel kun je van 1 van de eiwitten aan de onderkant een dun plakje afsnijden, zodat deze mooi plat blijft liggen.
  6. Vul de holte (waar de eidooier zat) met de crème van eidooier en smeer er op 1 helft nog een mooi laagje van de crème op.
  7. Rooster de pulled chicken in een antiaanbakpan tot het goed warm is en licht krokant begint te worden aan de randjes.
  8. Verdeel de uitgelekte kimchi over 4 helften van het eiwit en top met de gebakken pulled chicken.
  9. Leg er de andere eiwithelft omgekeerd op.
  10. Bestrooi eventueel met een beetje sesamzaad om echt de uitstraling van een sandwich te krijgen. Je kunt de deviled eggs nog vastzetten met een prikker.

Producten uit dit recept

Tip

Wil je het nog wat pittiger hebben, dan kun je het kerriepoeder vervangen door een mespuntje cayennepeper.  

Ingrediënten

  • 4 t. ei
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl gladde mosterd
  • Mespuntje kerriepoeder
  • 150 g pulled chicken
  • 100 g uitgelekte kimchi
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • Mespuntje wasabi sesamzaad

Publicatie datum: 23 januari 2025