Parelhoenbout gekonfijt van de barbecue

Parelhoenbouten met hoisinsaus van de barbecue, geserveerd met geroosterde groenten en sinaasappel

Gang
Hoofdgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kamadobarbecue voor om direct te kunnen grillen op ongeveer 150 °C.
  2. Doe de gekonfijte parelhoenbouten met het aanhangende vet in een vuurvaste pan en plaats op de barbecue. Verwarm tot het vet volledig is gesmolten. Laat de bouten uitlekken en vang het vet op.
  3. Meng de uitgelekte bouten met de hoisinsaus en het sesamzaad en schep terug in de vuurvaste pan. Houd apart.
  4. Snijd de bimi in de lengte doormidden. Snijd de komkommer in brede staafjes en snijd er de zaadlijsten uit.
  5. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in plakken.
  6. Rooster de bimi en de komkommer op het rooster van de barbecue tot het stevig gegrild is. Neem van het vuur en kruid met zout en peper.
  7. Gril de plakken sinaasappel eveneens op het rooster.
  8. Plaats de pan met parelhoenbouten op de barbecue en laat goed warm worden. Schep tussendoor een paar keer om, zodat het mooi geglaceerd wordt met de saus.
  9. Dresseer de geroosterde groenten op een schaal en leg er de bouten op. Lepel er eventueel nog een beetje van de hoisinsaus overheen.
  10. Bestrooi ten slotte met de bosui en de gebakken uitjes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2-3 gekonfijte parelhoenbout
  • 4 el hoisinsaus
  • 500 g bimi
  • 1 komkommer
  • 1 sinaasappel
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 stengel bosui (in ringen gesneden)
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 24 februari 2025