Gevulde koolrabi met peer

Salade van koolrabi, peer en venkel met z’n eigen jus  

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd de bovenkant van de koolrabi’s er horizontaal af. Hol de koolrabi’s uit met behulp van een kleine parisienne boor. Snijd eventueel de binnenkant van de koolrabi met een scherp mesje bij, zodat deze strak oogt.
  2. Maak de banaansjalot schoon en snipper ragfijn.
  3. Schil de peer en snijd de helft van het vruchtvlees in fijne brunoise.
  4. Maak de venkel schoon en snijd de helft in ragfijne blokjes.
  5. Meng de bolletjes koolrabi met de gesnipperde sjalot, de blokjes peer en de fijngesneden venkel. Maak lichtjes aan met een scheut goede olijfolie, limoensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
  6. Snijd de helft van de muntblaadjes ragfijn en meng met de salade.
  7. Draai de rest van de venkel, de afsnijdsels van de koolrabi, de rest van de peer en de rest van de muntblaadjes door de sapcentrifuge. Verfris dit sap met een beetje limoensap en kruid eventueel met een snufje zout.
  8. Plaats de salade en het sap tot gebruik in de koelkast, zodat het ijskoud is.
  9. Vul de koolrabi met de salade en schenk er het sap bij.
  10. Lepel er nog een beetje chili-olie overheen. Plaats er het kapje terug op en laat je gasten het aan tafel openen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 st. koolrabi met loof
  • ½ banaansjalot
  • 1 handpeer
  • ½ venkel
  • 2 takjes verse munt
  • Sap en rasp van ½ limoen
  • 4 tl crunchy chili-olie
  • Scheutje goede olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 15 januari 2025